Міжнародна космічна станція працюватиме до 2024 року

Міжнародна космічна станція працюватиме до 2024 року

Термін роботи Міжнародної космічної станції буде продовжений на чотири роки до 2024 року, повідомив представник NASA.

Джерело: Відомості

Раніше передбачалося, що діяльність МКС триватиме лише до 2020 року. Ніяких додаткових деталей про продовження терміну експлуатації МКС в NASA не розкрили.

Рішення про продовження експлуатації було зроблено після того, як в NASA заручилися підтримкою Білого дому, передає «Лента».

Додаткові чотири роки роботи МКС коштуватимуть NASA три мільярди доларів. Незважаючи на схвалення з боку Білого дому, питання про фінансування додаткових чотирьох років роботи МКС повинне бути затверджене Конгресом США, що розглядатиме бюджет NASA, що включає і нові витрати на космічну станцію. Раніше в США неодноразово критикували NASA за участь у проекті МКС за високі витрати на нього.

Міжнародна космічна станція працює на орбіті Землі з 1998 року. МКС була створена за участю більше десятка країн, зокрема Росії, США, Японії, Німеччини та інших. Робота станції контролюється спільно з фахівцями NASA, Роскосмосу, Європейського космічного агентства і Японського агентства аерокосмічних досліджень. МКС є найдорожчим міжнародним космічним проектом в історії, на який, за оцінкою Європейського космічного агентства, було витрачено в цілому більш як 100 мільярдів євро.

Loading...