Вчені навчилися омолоджувати організми

Вчені навчилися омолоджувати організми

Якщо порівняти з людським літочисленням, то шістдесятирічний представник виду був перетворений на двадцятирічного.

Джерело: Відомості

Нещодавно вчені заявили, що безжалісний хід часу можна зупинити, і більше того, біологічний годинник можна змусити йти у зворотному напрямку. Такої думки дотримуються фахівці з Британії. Приголомшливе відкриття зроблене ними в ході експериментів з гризунами. Експерти підвищили у мишей дворічного віку рівень одного протеїну. І через деякий час подібний крок дозволив їм отримати тканини тіла, що відповідають шестимісячним гризунам.

В науковому світі вважають, що поки все-таки рано стверджувати, що у Британії знайдено казкове «молодильне яблуко». Проте наукова робота фахівців досить багатообіцяюча. Вони знайшли спосіб, який дійсно забезпечує фантастичне омолодження організмів гризунів. Вчені певною мірою надали допомогу клітинам їх ДНК, щоб ті взаємодіяли більш ефективно. Щоб помолодшати на півтора року, після перезапуску процесу мишкам знадобився один тиждень.

Якщо порівняти з людським літочисленням, то шістдесятирічний представник виду був перетворений на двадцятирічного.

На сьогодні вчені мають можливість омолоджувати неповністю весь організм, поки піддаються лише деякі специфічні ділянки. Тим не менш, сьогодні науковцям відомі властивості ДНК ядра клітини, а також властивості ДНК мітохондрій, які з часом перестають взаємодіяти. Таким чином, знижується здатність клітини до виробництва енергії, що веде до старіння організму і виникнення багатьох вікових хвороб.

До останнього часу цей механізм старіння не був детально вивчений.  

Loading...