Суд зобов’язав Samsung виплатити 290 мільйонів компанії Apple

Суд зобов’язав Samsung виплатити 290 мільйонів компанії Apple

Після нетривалого обговорення присяжні вирішили, що за порушення патентів компанія Samsung повинна буде виплатити компенсацію у розмірі $290,5 млн. Apple залишилася задоволена цим рішенням.

Джерело: Відомості

У патентному протистоянні компаній Apple і Samsung була поставлена чергова крапка. Однак немає впевненості, що вона стане останньою.

Нагадаємо, в серпні минулого року суд вирішив, що Samsung порушила низку патентів компанії Apple, за що повинна виплатити компенсацію в розмірі $1,05 млрд. Проте пізніше суддя Люсі Кох вирішила, що журі присяжних неправильно визначили суму завданого збитку та суму компенсації. В результаті компенсація була переглянута в меншу сторону - до $405 млн. Але і після цього сторони продовжували обговорювати суму компенсації. Перед останнім засіданням журі присяжних Apple наполягала на виплаті в розмірі $379,8 млн, у той час як Samsung заявляла, що компенсація не повинна перевищувати $52 млн, пише itc.ua

Після нетривалого обговорення присяжні вирішили, що за порушення патентів компанія Samsung повинна буде виплатити компенсацію у розмірі $290,5 млн. Apple залишилася задоволена цим рішенням. У той же час представники Samsung були розчаровані вердиктом, так як він був заснований на патентах, велика частина яких нещодавно була визнана недійсними Патентним бюро США. Тому слід очікувати подання апеляції з боку Samsung.

Loading...