Американці розробляють білизну, що захистить від зґвалтування

Американці розробляють білизну, що захистить від зґвалтування

Американський стартап AR Wear розробляє лінію стильного одягу, що захищає від зґвалтування.

Джерело: Відомості

Американський стартап AR Wear розробляє лінію стильного одягу, що захищає від зґвалтування. Зараз фірма збирає інвестиції на свій проект шляхом краудфандингу на ресурсі Indiegogo.

Автори проекту Рут і Ювэл з Нью-Йорка говорять, що їх "мета - допомогти жінкам відчути себе захищеними де завгодно, що б з ними не траплялося". На думку Time, фактично фірма відроджує середньовічний пояс цнотливості, пише hitech.newsru.com

Як це працює? Знизу труси облямовані спеціальним матеріалом, який дуже важко розрізати. З такого ж матеріалу зроблений пояс. Причинне місце прикрите "неприступною панеллю". На поясі - замочок, який можна відкрити тільки двома руками ("це завадить нападнику однією рукою роздягати, а інший - утримувати жертву", - пояснює Time).

Як передає InoPressa.ru реакція на проект найрізноманітніша: відкриті глузування, твердження, що жертви зґвалтувань самі винні, сторожке схвалення.

Time між тим відшукало та інші новаторські розробки в цій сфері. "У Південній Африці жінка-лікар запропонувала пристрій з шипами, схожий на презерватив. Його носять у піхві, пристрій "бере в лещата" будь-який "предмет", який туди проникне. Щось типу пояса цнотливості, який теж не дозволяє одночасно роздягати та утримувати жертву в 2005 році придумали в Швеції, але там цей проект до стадії реалізації не довели.

А саме, напевно, на сьогоднішній день просунутий засіб захисту від зґвалтувань придумали індійські інженери: винайдений ними інноваційний предмет жіночого гардеробу оснащений модулями GPS і GSM, а також сенсорами тиску і електрошокером, здатним видати розряд в 3800 кіловольт.

Loading...