Вчені відкрили новий вид дельфінів

Вчені відкрили новий вид дельфінів

Біологи змогли довести те, що серед горбатих китів є представники раніше невідомого виду.

Джерело: Відомості

Біологи змогли довести те, що серед горбатих китів є представники раніше невідомого виду. Цікаво, що раніше цих тварин багато разів спостерігали вчені, але помилково записували їх до вже відомих видів горбатих дельфінів з роду Sousa. 

Фахівці Товариства за збереження дикої природи в Нью-Йорку спільно зі співробітниками ще дев'яти організацій провели аналіз ДНК в 235 зразках, взятих у дельфінів в різних регіонах, розповідає ТСН.

Біологів цікавили як нуклеотидні послідовності у мітохондріальних ДНК, так і чотири послідовності інтронів в ядерній ДНК. Крім того, вчені досліджували 180 черепів тварин, визначивши 24 різних параметри, що описують їхню форму.

Аналіз всієї цієї інформації дозволив зробити висновок про те, що рід Sousa налічує не три (як було прийнято думати), а мінімум чотири види. У роді Sousa раніше виділяли китайських (Sousa chinensis), західноафриканських або атлантичних (Sousa teuszii) та індійських (Sousa plumbea) дельфінів.

За новими даними китайські виявляються розділені на два види: популяція, що живе біля берегів північної Австралії, не схрещується з дельфінами поблизу берегів Євразії. Ця інформація, на думку авторів дослідження, дуже важлива для екологічних програм зі збереження чисельності тварин.  

Loading...