У Києві будуть відкриті 20 станцій для електромобілів

У Києві будуть відкриті 20 станцій для електромобілів

Як повідомляє ресурс «АвтоЦентр», незабаром в Києві будуть відкриті 20 станцій для прискореної зарядки електромобілів. Ними зможуть користуватися водії електромобілів, що обслуговують піцерії та кур’єрські служби доставки.

Джерело: Відомості

Як повідомляє ресурс «АвтоЦентр», незабаром в Києві будуть відкриті 20 станцій для прискореної зарядки електромобілів. Ними зможуть користуватися водії електромобілів, що обслуговують піцерії та кур'єрські служби доставки. Також очікується, що перші 2 роки користування цими зарядними станціями буде безкоштовним для всіх власників електромобілів, пише itc.ua

Основними стримуючими факторами розвитку мережі зарядних станцій для електромобілів в Києві є відсутність вільних територій і джерела силових електричних ліній. Обидві проблеми вирішилися, коли знайшли партнера - київський метрополітен. Підприємство готове ділитися зайвої енергією, а до рівня землі від підстанцій електрику мають намір подавати по кабелях, що розміщені у вентиляційних колекторах. Часто колектори розташовані поза житловю зоною, навколо них є вільний простір для паркування електротранспорту.

Схема розташування станцій для прискореної зарядки електромобілів поки не оприлюднена. Однак відомо, що 11 з 20 станцій будуть розташовані над гілками метро, а решта 9 - не будуть до нього прив'язані. Терміни реалізації проекту поки не повідомляються.

Loading...