Вчені виявили, що щасливий шлюб тримається завдяки спеціальному гену

Вчені виявили, що щасливий шлюб тримається завдяки спеціальному гену

Задоволеність стосунками в шлюбі багато в чому залежить від варіанту присутнього у них гена. До такого висновку прийшли вчені з Каліфорнійського університету.

Джерело: Відомості

Задоволеність стосунками в шлюбі багато в чому залежить від варіанту присутнього у них гена. До такого висновку прийшли вчені з Каліфорнійського університету, які вели спостереження за більш ніж 150 подружніми парами протягом 20 років, передає ТСН. 

Кожні п'ять років учасники розповідали психологам про свої емоційні відчуття шлюбу. Дослідження також передбачало спілкування пар і в лабораторних умовах. Таким чином, у дослідників була можливість оцінити їх справжні взаємини, вивчити вираз осіб, тон голосу і т.д.

У всіх учасників дослідження узяли на аналіз зразки ДНК. Фахівці порівняли їх генетичний профіль, рівень задоволеності подружнім життям і емоційну тональність.

В досліджуваній системі мозку ключову роль відіграє так званий «ген щастя». Він регулює настрій і від його змін залежить кількість трансмісії серотоніну.

Дослідниками було встановлено, що «короткий» варіант даного гена пов'язаний зі зниженим перенесенням серотоніну, збільшуючи ризик розвитку депресії, і навпаки, «довгий» варіант піднімає рівень транспортування цього «гормону радості», викликаючи почуття задоволеності життям.  

Loading...