У Великобританії повітряна куля принесла інопланетні рослини

У Великобританії повітряна куля принесла інопланетні рослини

Позаземні організми приземлилися у місті Йоркшир у Великобританії і шокували британських вчених.

Джерело: Відомості

Позаземні організми приземлилися у місті Йоркшир у Великобританії і шокували британських вчених. Як повідомляє Mirror, повітряна куля принесла з собою із стратосфери позаземні рослини. За своєю формою вони нагадують стебло земного ревеню, передає ТСН. 

«Ми спочатку подумали, що куля забрала рослини з собою у стратосферу. Однак вони до такої висоти просто не долетіли б», — переконує молекулярний біолог Мілтон Вейнрайт, який вивчає прибульців.

Кулю запустила команда Шефілдського університету поблизу міста Честер. На її борту було наукове обладнання і спеціальні сенсори для вивчення стратосфери. Науковці кажуть, що рослини, які куля принесла на Землю, мають незвичний розмір і потребують вивчення.

«Якщо життя навіть зараз прилітає на Землю з космосу, це зовсім змінює наші уявлення про еволюцію. Якщо відоме нам життя прийшло на цю планету з-за її меж, значить воно розвивалося десь в інакшому місці. А ми всі тут прибульці», — вважає Вейнрайт.

Поряд з цим, британські вчені поки не можуть пояснити, яким чином позаземні рослини потрапили на їхню кулю. Однією з версій є контакт земного апарата з метеоритами, на яких було життя. Або ж рослини могли потрапити на кулю з космічним пилом.

Наступного тижня науковці збираються запустити нову кулю і сподіваються впіймати в космосі ще рослин.  

Loading...