Вчені стверджують, що у плитках натурального шоколаду містяться таргани

Вчені стверджують, що у плитках натурального шоколаду містяться таргани

Останні дослідження показали, що алергія, яка нерідко виникає при вживанні шоколаду у багатьох людей, викликана зовсім не какао-бобами, з яких, власне, виготовляється шоколад.

Джерело: Відомості

Останні дослідження показали, що алергія, яка нерідко виникає при вживанні шоколаду у багатьох людей, викликана зовсім не какао-бобами, з яких, власне, виготовляється шоколад. Виявляється, в кожній плитці шоколаду майже завжди містяться частинки тарганів. Звичайно, мається на увазі, якщо для виготовлення цих ласощів використані натуральні какао-боби, передає «Сегодня».

Експерти стверджують, що практично будь-яка партія шоколаду, незалежно від того, хто є виробником, містить частинки цих комах. Вони і викликають негативну реакцію організму на улюблений всіма продукт. Вчені стверджують, що інші інгредієнти шоколаду не мають до алергії та інших реакцій ніякого відношення.

Крім того, останні дослідження виявили, що середня плитка шоколаду може в собі містити до шести частинок тарганів. Звичайно, така статистика приголомшує, якщо не брати до уваги існуючу норму, згідно з якою стограмова плитка шоколаду цілком може містити до шістдесяти частинок цих комах.

Крім того, дослідники довели, що різні забруднювачі є не тільки в складі шоколаду. Чимало сторонніх домішок можна виявити в таких популярних продуктах, як попкорн, сир, арахісове масло і навіть у звичайних макаронах. Якщо таких забруднювачів багато, то звичайно їх наявність у продукті не може не відбиватися на стані здоров'я людини, організм починає реагувати негативно. Тому люди скаржаться на головний біль, на подразнення шкіри, незрозумілий свербіж та інше.

Комахи потрапляють в шоколад, тому що все починається на фермі з переробки какао-бобів. Звичайно, тарганів можна знищити, використовуючи для цієї мети безвідмовні отрути і пестициди, але тоді шоколад, вироблений з таких бобів, стане ще більше небезпечним.  

Loading...