Вчені продемонстрували секретний пристрій, який невидимим променем «глушить» терориста-смертника

Вчені продемонстрували секретний пристрій, який невидимим променем «глушить» терориста-смертника

У секретній лабораторії НАТО в Норвегії військові інженери розробляють пристрій, який може зупинити терориста-смертника з бомбою перш, ніж він зможе досягти своєї мети.

Джерело: Відомості

У секретній лабораторії НАТО в Норвегії військові інженери розробляють пристрій, який може зупинити терориста-смертника з бомбою перш, ніж він зможе досягти своєї мети. У відео, викладеному напередодні на офіційному каналі НАТО на YouTube, розробники з міжнародної команди демонструють і в загальних рисах пояснюють роботу цього винаходу.

Пристрій, коли його включають через пульт управління , випромінює потужний електромагнітний промінь, який глушить двигуни автомобілів, гідроциклів і безпілотників, начинених вибухівкою, що наближаються. Крім того , промінь створює стіну для радіосигналів, не дозволяючи підірвати бомбу дистанційно.

На відео, зокрема, демонструється, як одна з машин з бомбою, зупиняється після того, як секретний пристрій включається в машині, що слідує за нею трохи позаду. Самого променя, невидно, тому доводиться вірити на слово учасникам експерименту. Тестування пристрою планується завершити в 2014 році. Інші подробиці поки невідомі, пише hitech.newsru.com

Користувачі на YouTube вже жартують, що тепер смертникам доведеться підвозити вибухівку на возі з конем. Також вони задаються справедливим питанням, чи буде це пристрій ефективний у випадку старих автомобілів, не оснащених електронним блоком управління.

Новинку від НАТО також вже активно коментують на " Хабрахабр.ru", відзначаючи, що навряд чи цей пристрій можна буде використовувати в умовах міста, де він заглушить багато "зайвих" електронних пристроїв. Також користувачі розмірковують, чи не зможуть це пристрій потім використовувати самі терористи, щоб "глушити" літаки.

Loading...