Нашій планеті загрожує сонячний Армагеддон

Нашій планеті загрожує сонячний Армагеддон

Найближчим часом Земля зазнає посиленого впливу сонячної радіації. Масові збої в роботі штучних супутників Землі стануть невід’ємним атрибутом періоду підвищеної сонячної активності.

Джерело: Відомості

Найближчим часом Земля зазнає посиленого впливу сонячної радіації. Вчені стверджують, що масові збої в роботі штучних супутників Землі стануть невід’ємним атрибутом періоду підвищеної сонячної активності, в який вступила наша планета, передає «Сегодня».

Оскільки навігаційні системи множинних комунікаційних супутників ніколи не проходили тестування в умовах впливу високих рівнів сонячної радіації, прийдешні бурі на Сонці можуть ознаменуватися справжнім «сонячним Армагеддоном».

Про те, що найближчим часом Земля зазнає посиленого впливу сонячної радіації, свідчить факт появи на поверхні центрального світила нашої Сонячної системи великої кількості сонячних плям, на місці утворення яких і відбуваються викиди сонячної плазми.

Навіть у тому випадку, якщо сонячна радіація не стане причиною повного відключення супутників, вона може призвести до суттєвих порушень в їх роботі. До того ж спалахи на Сонці провокують коливання магнітного поля Землі, які відчуваються багатьма її жителями і часто призводять до загострення хронічних захворювань і психічних розладів.

Loading...