Засновник Facebook запускає новий проект, який зробить Інтернет більш доступним

Засновник Facebook запускає новий проект, який зробить Інтернет більш доступним

Засновник найбільшої в світі соціальної мережі Facebook Марк Цукерберг оголосив про запуск проекту Internet.org. з метою зробити Інтернет більш доступним для 5 млрд. людей.

Джерело: Відомості

Засновник найбільшої в світі соціальної мережі Facebook Марк Цукерберг оголосив про запуск проекту Internet.org. з метою зробити Інтернет більш доступним для 5 млрд. людей, які зараз не можуть собі дозволити підключитися до світової мережі, передає «Сегодня».

Цукерберг повідомив, що до Інтернету підключені 2,7 млрд. жителів Землі: «Кожен рік число підключень до Інтернету зростає на 9% і це говорить про те, що цей процес знаходиться на початковій стадії свого розвитку», — вважає засновник Facebook. Число активних користувачів самої Facebook в цьому році перевищило 1,15 млрд. осіб.

Крім Facebook проект Internet.org підтримують Nokia, Opera, Samsung, Qualcomm, Ericsson і MediaTek.

Ці компанії декларують, що будуть розробляти дешеві технології для доступу в Інтернет, робити недорогі смартфони, які дозволять підключатися до мережі жителям слаборозвинених країн.

Як наголошується, компанії також планують зайнятися спрощенням роботи додатків для смартфонів, щоб вони працювали більш ефективно і споживали менше трафіку і повільніше витрачали заряд акумулятора.

Основні засади проекту: зробити Інтернет доступнішими завдяки не тільки здешевленню смартфонів, але і роботі з мобільними операторами, які повинні поширити покриття на території, досі не охопленій зв'язком.

Також компанії хочуть допомогти бізнесу стимулювати розвиток мобільного напряму.

У багатьох країнах тарифні плани з доступом в Інтернет досить дорогі, їх вартість часто перевищує вартість смартфона: наприклад, в США iPhone з середнім тарифом на Інтернет на два роки вартує близько 2000 доларів, з яких 500-600 доларів припадає на смартфон, а що залишилися приблизно 1500 доларів — на інтернет-доступ.

Loading...