Що вищий у жінки коефіцієнт інтелекту, то менше вона хоче дітей

Що вищий у жінки коефіцієнт інтелекту, то менше вона хоче дітей

Спеціалісти з Лондонської школи економіки заявляють, що рівень інтелекту у жінок впливає на їхнє бажання народжувати.

Джерело: Відомості

Спеціалісти з Лондонської школи економіки заявляють, що рівень інтелекту у жінок впливає на їхнє бажання народжувати, інформує "Кореспондент".

Дослідники з'ясували, що з кожними додатковими 15 балами коефіцієнту інтелекту (IQ) бажання стати матір'ю знижується на 25%.

Добровільна відмова від материнства відрізняє людину від тварини, пояснює Сатосі Каназава з Лондонської школи економіки. Еволюційно всі живі організми запрограмовані на продовження роду. Репродукція необхідна для виживання. Але деякі представниці прекрасної статі йдуть проти поклику природи.

Про це свідчить і статистика. Відомо, що відмова від материнства популярна в США. У 2010 році кожна п'ята американка, репродуктивний ресурс організму якої вже було вичерпано, не мала малюка. А в 1970-х не мала дітей кожна десята.

А інші статистичні дані підтверджують, що дедалі більше жінок звертається до ЕКЗ не через безпліддя, а для особистої зручності. Це гетеросексуальні жінки у віці близько 40 років, які не мають стабільних стосунків і не мають наміру витрачати час на пошуки партнера.     

Loading...