На темній стороні Місяця приватні компанії хочуть спорудити обсерваторію

На темній стороні Місяця приватні компанії хочуть спорудити обсерваторію

Приватні компанії вирішили встановити на краю кратера Малаперт на Місяці, висота якого становить п’ять кілометрів, двометрову радіоантену і невеликий оптичний телескоп.

Джерело: Відомості

Приватні компанії International Lunar Observatory Association і Moon Express вирішили встановити на краю кратера Малаперт на Місяці, висота якого становить п’ять кілометрів, двометрову радіоантену і невеликий оптичний телескоп.

Місія до південного полюса запланована на 2016 рік. Вартість проекту становить $100 мільйонів. Дані, які забезпечить місячна обсерваторія, будуть набагато більш точними, ніж дані, отримані наземними і навіть космічними обсерваторіями, передає «Кореспондент».

Однією з проблем, яку потрібно вирішити, є перепади температури на Місяці. Місячна доба триває майже цілий земний місяць і діляться на два періоди. Перші два тижні (місячний день) температура на поверхні нашого супутника досягає 120 градусів за Цельсієм, а потім настає двотижнева ніч, коли температура не перевищує 170 градусів за Цельсієм.

Проте вчені визначили, що якщо розмістити обсерваторію на полюсі, то перепади температур будуть менш критичними — +90 і -50 градусів за Цельсієм.

Роботу телескопів забезпечуватимуть сонячні панелі, а дані будуть передаватися на Землю безпосередньо. Окрім наукових завдань, місячна база буде вирішувати і комерційні. Компанія Moon Express планує почати на Місяці видобуток корисних копалин — металу, мінералів і води. Метал та мінерали стануть у нагоді для виробництва виробів на Землі, а вода знадобиться космонавтам, які поселяться на Місяці.

Для початку, щоб підтвердити потенційну успішність майбутньої місії, компанія ILOA планує відправити на Місяць і встановити там невеликий телескоп розміром із коробку для взуття.

Перед цим представники компанії Moon Express відправлять до південного полюса нашого супутника слабкий ровер, який повинен буде досліджувати місцевість і збирати дані.

Loading...