Любителі солодощів схильні до алкоголізму

Любителі солодощів схильні до алкоголізму

Любов до солодкого може вказувати на схильність до алкоголізму, доводять американські вчені.

Джерело: Відомості

Любов до солодкого може вказувати на схильність до алкоголізму, доводять американські вчені. У дослідженні використовувався метод магнітно-резонансної томографії з метою вивчити процеси, що відбуваються в людському мозку, передає «Кореспондент».

Учасниками дослідження стали 16 людей. Вони під час експерименту пили чисту воду або воду, підсолоджену цукром. У результаті виявилося, що реакція на підсолоджену воду відбувається в тій же частині головного мозку, яка відповідає за пияцтво.

За словами автора дослідження Девіда Карека, професора кафедри неврології в Університеті Індіани, реакція на солодку воду більше проявлялася в лівій півкулі головного мозку. Вчені дійшли до висновку, що реакція мозку на солодкі смаки може грати важливу роль при вирішенні питання, що стосується підвищеного ризику розвитку алкоголізму.

На думку вчених, потрібно ще ряд експериментів, щоб зрозуміти причинно-наслідковий зв'язок між солодким смаком та алкоголізмом. Результати дослідження дуже переконливі та підтверджують, що реакція мозку на солодкий смак може бути використана для подальших досліджень, присвячених алкоголізму.

Loading...