Астрономи отримали із невідомого джерела з космосу чотири радіосигнали

Астрономи отримали із невідомого джерела з космосу чотири радіосигнали

Учені за допомогою радіотелескопу CSIRO Parkes отримали чотири ідентичних радіосигнали з космосу, які їх поставили в глухий кут.

Джерело: Відомості

Учені за допомогою радіотелескопу CSIRO Parkes отримали чотири ідентичних радіосигнали з космосу, які їх поставили в глухий кут. За словами науковців, сигнали виходили, ймовірно, з одного і того ж газового скупчення, розташованого на краю Всесвіту в районі Чумацького шляху, передає ТСН.

Дивні сплески радіохвиль з невідомого джерела, розташованого в мільярдах світлових років від Землі, бентежать астрономів уже більше п'яти років. Тепер же вчені заявляють про свою впевненість: ці сигнали є попередженням про найбільші катастрофи в космосі, повідомляє Los Angeles Times.

Водночас, причини катастроф астроном назвати важко. На їх думку, це може бути як зоряне злиття, так і утворення наднових зірок.

Повідомляється, що перший з чотирьох зафіксованих сплесків радіохвиль був виявлений ще близько шести років тому в південній півкулі. Вчені висунули кілька можливих пояснень подібних сплесків. Це можуть бути злиття нейтронних зірок, магнітна нейтронна зірка в передсмертній агонії або, можливо, ці сигнали виходять від чорної діри, в яку потрапила зірка.  

Loading...