Землю знищать зміни на Сонці

Землю знищать зміни на Сонці

Останнє дослідження, проведене астробіологом Джеком О’Меллі-Джеймсом, свідчить: протягом наступного мільярда років майже все живе на Землі вимре.

Джерело: Відомості

Останнє дослідження, проведене астробіологом Джеком О’Меллі-Джеймсом, свідчить: протягом наступного мільярда років майже все живе на Землі вимре, передає ТСН. Згідно зі сценарієм, через якийсь час Сонце значно збільшиться в розмірах, і його викиди знизять рівень вуглекислого газу на Землі. 

Недостатня кількість CO2 призведе до масового вимирання рослин, а значить, і травоїдних тварин. За ними підуть м'ясоїдні, оскільки харчовий ланцюг буде порушений. До того моменту, як усе це станеться, на Землі залишаться лише мікроорганізми, а наша зірка буде продовжувати рости.

Через мільярд років поверхня Землі нагріється настільки, що випаруються всі джерела води.

Не варто забувати, що наша планета вже майже пройшла 80% свого життєвого шляху: вік Землі становить приблизно 4,5 мільярда років. А історія людства тривала всього 7 мільйонів років.

«У далекому майбутньому Земля стане дуже жорстокою по відношенню до всіх форм життя», — говорить О'Меллі-Джеймс, який працює в університеті Сент-Ендрюсав Шотландії.

Навіть якщо хтось зуміє вижити, а це будуть, швидше за все, не люди, а мікроорганізми-екстремофіли, то їм доведеться щільно кучкуватися навколо решти запасів води. Ймовірно, на поверхні її вже не залишиться. Тим, хто вижив, доведеться шукати її на великих висотах, в печерах і підземних джерелах.

Вчений отримав такі результати в ході комп'ютерного моделювання. Він вивчав зміни маси і розмірів Сонця, а також вплив цих змін на Землю і все живе.

За словами О'Меллі-Джеймса, його дослідження допоможе і астрономам, які шукають життя на інших планетах. Можливо, деякі з світів колись були такими, як Земля сьогодні, але через розростання батьківської зірки перестали бути придатними для життя.  

Loading...