Керівництво соцмережі ВКонтакте почало видаляти пісні популярних виконавців

Керівництво соцмережі ВКонтакте почало видаляти пісні популярних виконавців

Після того, як адміністрація почала видаляти музику з ВКонтакте, користувачі соцмережі буквально ополчилися проти Павла Дурова з вимогою повернути все, як було.

Джерело: Відомості

Після того, як адміністрація почала видаляти музику з ВКонтакте, користувачі соцмережі буквально ополчилися проти Павла Дурова з вимогою повернути все, як було. Протест розлючених користувачів вже почався в Twitter, передає ТСН.

Багато хто не хоче миритися з новими вимогами. Зазначимо, останні кілька днів з ВКонтакте активно видаляють піратську музику. Користувачів, що розмістили у себе композиції, які належать компаніям Sony Music, Universal Music Group і Warner Music Group, терміново просять видалити.

Користувачеві пропонується або оскаржити попередження і довести право на контент, або добровільно видалити композицію з сайту. Якщо користувач цього не робить, адміністрація соцмережі сама видаляє пісню.

Музика ВКонтакте завжди була одним з найпопулярніших сервісів в соціальній мережі, тому не дивно, що видалення аудіозаписів викликало шквал протесту серед користувачів.

У Twitter в топ вже вийшов тег #вернитемузикувVK, а відома російська співачка Вікторія Дайнеко заявила, що не бачить «сенсу користуватися ВК без аудіозаписів» і навіть видалилася з соцмережі.

«Спочатку скасування музики. А потім? Скасують фільми? Книги? У нас просто не залишиться бажання жити. #вернитемузикувvk», — пише один з користувачів Twitter.

«Дуров видалив половину моїх улюблених пісень Лани! #вернитемузикувVK», — пише інший користувач.

Справжні причини кампанії поки невідомі, але найбільш імовірним видається, що соціальна мережа намагається заздалегідь убезпечити себе у світлі законопроекту про боротьбу з піратством. Якщо законопроект приймуть, то один з найбільш відвідуваних сайтів в Росії можуть закрити через одну-єдину композицію. 

Loading...