У фіналі міжнародного конкурсу Imagine Cup 2013 Україну представлять одразу дві команди

У фіналі міжнародного конкурсу Imagine Cup 2013 Україну представлять одразу дві команди

Незабаром Санкт-Петербург візьме 305 студентів з 86 країн світу, які змагатимуться у фіналі міжнародного ІТ-конкурсу Microsoft Imagine Cup за кубки переможців та призовий фонд у розмірі $ 500 тис.

Джерело: Відомості

Незабаром Санкт-Петербург візьме 305 студентів з 86 країн світу, які змагатимуться у фіналі міжнародного ІТ-конкурсу Microsoft Imagine Cup за кубки переможців та призовий фонд у розмірі $ 500 тис. Україну на всесвітньому фіналі представлять одразу дві команди: CamTouch, на чолі з 16 - річним школярем Андрієм Коноваленко з Луганської області з технологією для перетворення будь-якої поверхні в інтерактивну, і команда студентів з Сімферополя з проектом onQuest - соціальної онлайн-платформи для створення квестів за участю своїх друзів.

Проект onQuest, створений на базі хмарної платформи Windows Azure, що переміг під час всесвітнього онлайн-відбору на Imagine Cup у номінації "Windows Azure Challenge». «Наш проект був створений для того, щоб допомагати людям вивчати щось нове, змагаючись зі своїми друзями в ігровій формі. І для того, щоб реалізувати проект, ми вибрали хмарну платформу Microsoft - Windows Azure », - коментує капітан команди Олександр Тітов. Встановивши програму на будь-який пристрій з Windows 8 і Windows Phone 8, користувачі можуть створювати онлайн-квести і завдання, ділитися ними зі своїми друзями, стежити за їх успіхами і влаштовувати цілі інтелектуальні змагання, пише itc.ua

«Imagine Cup є частиною глобальної ініціативи Microsoft YouthSpark, яка створює можливості для мільйонів молодих людей у ​​всьому світі. Торішні переможці Imagine Cup з України довели, що саме можливість заявити про себе на міжнародному рівні - це те, що потрібно талановитій, креативній та наполегливій ​​молоді для успіху. Цього року ми знову вболіваємо за українські команди і бажаємо їм успіху », - додав Андрій Терехов, директор департаменту стратегічних технологій« Майкрософт Україна ».

Конкурс Imagine Cup проводиться вже 11-й рік поспіль. Цього року в ньому взяло участь 25 000 студентів з усього світу, що на 70% більше, ніж у 2012 році. Однак, всього трьом сотням з них пощастило отримати квиток у фінал і представити свої проекти у трьох категоріях: Інновації, Ігри та Соціальні проекти, а також у трьох онлайн-категоріях технологій Windows 8, Windows Azure і Windows Phone.

Loading...