На Українській антарктичній станції буде створено канал супутникового зв’язку

В Києві відбулася VI Міжнародна Антарктична Конференція «Інтернаціоналізація досліджень в Антарктиці – шлях до духовної єдності людства».

Джерело: Відомості

В Києві за підтримки Державного агентства відбулася VI Міжнародна Антарктична Конференція «Інтернаціоналізація досліджень в Антарктиці – шлях до духовної єдності людства», під час якої обговорювалися цьогорічні результати виконання Державної цільової науково-технічної програми проведення досліджень в Антарктиці на 2011-2020 роки. У роботі конференції взяли участь вчені з України, Російської Федерації, Республіки Білорусь і Болгарії.

Учасники конференції відзначили актуальність проведення геолого-географічних досліджень материкової частини Антарктичного півострову, які дозволять оцінити ресурсний потенціал Західної Антарктики. Крім того, значну увагу було приділено питанню розвитку молекулярно-біологічних і генетичних досліджень в Антарктиці. Зокрема, вчені вирішили продовжити роботу із формування унікального для України генофонду антарктичних організмів.

Також біло прийнято рішення створити на Українській антарктичній станції «Академік Вернадський» канал супутникового зв’язку для передачі в режимі реального часу інформації з електромагнітної обсерваторії на сервер Національного Центру антарктичних даних. Це дозволить оперативно обробляти і візуалізувати дані в Інтернеті для використання науковою спільнотою.

Loading...