Китайці передумали летіти на Марс

Китайці передумали летіти на Марс

Серед більш, ніж 10 тисяч китайців, які висловили намір переселитися в 2023 році на Марс, зростають сумніви у здійсненності цього проекту.

Джерело: Відомості

Серед більш, ніж 10 тисяч китайців, які висловили намір переселитися в 2023 році на Марс і встигли зареєструватися з цією метою на сайті голландської компанії Mars One, зростають сумніви у здійсненності цього проекту. Більше того, багато хто з тих, що заплатили 11 доларів США за реєстрацію, вже вимагають свої гроші назад, розповідає «Сегодня».

До теперішнього часу організатори проекту, учасниками якого побажали стати майже 80 тисяч осіб зі 120 країн, зібрали близько мільйона доларів. Жителі Китаю, населення якого страждає від нестачі землі, опинилися серед найбільш активних прихильників колонізації Червоної планети. Їх навіть не збентежила заява голландської компанії, що квитки на «марсіанський експрес» будуть продаватися тільки в один кінець.

Заповітні квитки в 2023 році мають отримати за жеребом тільки чотири учасники розіграшу. Наступній четвірці, за умовою конкурсу, належить чекати чотири роки, і так далі, поки не переселяться всі, хто виявив такий намір.

Сумніви у заявників з'явилися після публікації агентством Сіньхуа інтерв'ю з одним із організаторів марсіанської затії, який заявив, що подорож, можливо, взагалі не відбудеться, «якщо ми вирішимо, що проект не може бути реалізований». Тим часом, допитливі китайські журналісти з'ясували, що компанія «Марс Уан» була зареєстрована в Голландії в червні 2011 року ... лише з одним співробітником, а її нинішній офіс у місті Амерсфорт являє собою орендоване приміщення «всього з декількома столами».

Організатори проекту розраховували, що до 31 серпня мали записатися не менше 500 тисяч осіб.

Loading...