Експерт пояснив, чому бобри частіше стали нападати на людей

Експерт пояснив, чому бобри частіше стали нападати на людей

Бобри не агресивні і нападають на людей, тільки захищаючись, або у випадку сказу, яке є рідкісним захворюванням для цих тварин, стверджує експерт.

Джерело: Відомості

Бобри не агресивні і нападають на людей, тільки захищаючись, або у випадку сказу, яке є рідкісним захворюванням для цих тварин, стверджує експерт. Раніше в ЗМІ з'явилася інформація, що в низці областей Білорусі та України останнім часом сталося кілька випадків нападу бобрів на людей, нагадує «Корреспондент».

«Бобер просто так нападати на людину не буде — тільки якщо людина до нього сама полізе. Бобер не прийде в дім і не буде ні на кого нападати. Єдиний виняток — якщо бобер десь підхопить сказ, але бобри рідко стають скаженими, в основному до цього схильні собаки, вовки та лисиці», — розповів директор російського національного парку Мещера Сергій Теплухов.

За словами директора парку, розташованого в болотистих низинах Володимирської області РФ, в Мещері наразі також спостерігається значне зростання чисельності бобрів. У деяких випадках звірі ускладнюють життя людям: перекопують дороги або валять дерева, але водночас допомагають занедбаним торфорозробкам, які становлять велику пожежну небезпеку.

«Якщо люди живуть у місцевості, де склався ареал проживання цього звіра, то бобрів ніяк виселити звідти не можна. Вилов бобрів дуже складний. Хоча є багато територій, де бобри потрібні, їх навіть розводять, створюють боброві ферми. Можна, звичайно, регулювати чисельність, але ми, як біологи та екологи, проти такого методу. Треба створювати програму з моніторингу їхньої чисельності та часткового переселення», — додав експерт.

Loading...