NASA показало на відео три роки з життя Сонця

NASA показало на відео три роки з життя Сонця

Співробітники Американського космічного агентства опублікували трихвилинний ролик, в якому вмістилися матеріали безперервної трирічної зйомки Сонця.

Джерело: Відомості

Співробітники Американського космічного агентства опублікували трихвилинний ролик, в якому вмістилися матеріали безперервної трирічної зйомки Сонця. Камера обсерваторії NASA відобразила всі основні події, які відбулися з найближчою до Землі зіркою, починаючи з лютого 2010 року, повідомляє «Сегодня» з посиланням на The Telegraph.

Викладений у Мережу ролик «склеєний» з тисяч знімків, які кожні 12 секунд робить камера супутника Обсерваторії сонячної динаміки (SDO). Цей апарат був запущений співробітниками NASA на орбіту висотою 36 000 кілометрів спеціально для дослідження Сонця. Обсяг даних, які супутник щодня посилає на Землю, становить близько трьох терабайт.

При перегляді ролика можна помітити, як сильно за останні три роки збільшилася сонячна активність. Здається, що Сонце в міру обертання трохи деформується. Це пов'язано з тим, що відстань супутника SDO до зірки періодично змінюється. Час обороту світила навколо своєї осі становить 25 днів.

Варто звернути увагу на позначку 1:11 ролика. Тут відображений найпотужніший сонячний спалах за весь період спостережень супутника. Він стався 9 серпня 2011 року. Через 17 секунд видно, як крізь корону зірки проходить комета Лавджоя. На позначці 1:42 помітний невеликий крен Сонця. Це сталося через те, що в той момент супутник коригував свою орбіту.

Loading...