Акціонери «Вконтакте» продали 48% акцій соціальної мережі без відома Дурова

Як повідомляють "Ведомости", фонд United Capital Partners (UCP) домовився про купівлю 48% акцій соціальної мережі «Вконтакте» у її співзасновників В’ячеслава Мірілашвілі (40%) і Льва Левієва (8%).

Джерело: Відомості

Як повідомляють "Ведомости", фонд United Capital Partners (UCP) домовився про купівлю 48% акцій соціальної мережі «Вконтакте» у її співзасновників В'ячеслава Мірілашвілі (40%) і Льва Левієва (8%). Сторони не розголошують суму угоди, але наприкінці минулого року експерти оцінювали всю соцмережу в $ 1,5 млрд.

«Згідно зі статутом "Вконтакте", у поточних акціонерів є пріоритетне право покупки акцій при будь-яких продажах, і ми поки не отримували повідомлень про можливий продаж, - заявив засновник і гендиректор "Вконтакте" Павло Дуров. - Нашій команді партнери про свої переговори, на жаль, не повідомили... нам був би зрозуміліший медійний пресинг останніх тижнів».

На даний момент поки невідомі плани UCP по відношенню до "Вконтакте", і чи буде новий інвестор намагатиметься впливати на роботу соціальної мережі.

Loading...