На Марсі знайшли старий радянський зонд

На Марсі знайшли старий радянський зонд

На знімках поверхні Марса знайшли радянський зонд «Марс-3», який здійснив посадку на планету в грудні 1971 року.

Джерело: Відомості

На знімках поверхні Марса знайшли радянський зонд «Марс-3», який здійснив посадку на планету в грудні 1971 року. Автоматична станція «Марс-3» була запущена 29 травня 1971 року, а 2 грудня її посадковий модуль увійшов в атмосферу планети і здійснив посадку, передає «Корреспондент».

Зонд почав передавати інформацію, але через 14,5 секунди зв'язок перервався. На думку фахівців, електронна начинка модуля була «вбита» розрядом статичної електрики, що накопичується в екстремально сухих марсіанських умовах.

У грудні 2012 року творець спільноти, присвяченої марсоходу К’юріосіті в соцмережі Вконтакте, Віталій Єгоров виявив на знімках зонда MRO (Mars Reconnaissance Orbiter) об'єкт, дуже схожий на радянську станцію. Він перебував майже в тій точці, яку як місце посадки вказували радянські конструктори — 45 градусів південної широти, 158 градусів західної довготи.

На знімках з повторної зйомки MRO добре помітні штанга з двигунами м'якої посадки, гальмівний конус, парашут і сам посадковий модуль розміром близько 1,5 метра.

Loading...