У фінал міжнародного конкурсу компанії Microsoft вийшов 16-річний школяр з Луганська

У фінал міжнародного конкурсу компанії Microsoft вийшов 16-річний школяр з Луганська
Андрій Коноваленко, переможець українського фіналу Imagine Cup 2013

Вчора в київському офісі компанії Microsoft відбувся локальний фінал Imagine Cup 2013, в якому дев’ять команд змагалися за право представляти Україну на міжнародному фіналі конкурсу в Санкт-Петербурзі.

Джерело: Відомості

Вчора в київському офісі компанії Microsoft відбувся локальний фінал Imagine Cup 2013, в якому дев’ять команд змагалися за право представляти Україну на міжнародному фіналі конкурсу в Санкт-Петербурзі. Перед журі стояло завдання відібрати по одній з трьох команд у категоріях: інновації, ігри та соціальні проекти. А вже з фіналістів визначався єдиний переможець, пише itc.ua

Ним став 16-річний Андрій Коноваленко з Стаханівської багатопрофільної гімназії № 15 міста Луганська, який представив проект CamTouch. В його основі лежить ідея створення дешевих інтерактивних дошок для шкіл. При цьому сама «дошка» може бути практично будь-якого розміру, а її собівартість без обліку комп'ютера і проектора буде на рівні $18. Досягти такого результату Андрію вдалося за рахунок поширених і дешевих компонентів.

У CamTouch використовується звичайна веб-камера, будь-який комп'ютер, проектор та лазерна указка. За допомогою написаного Андрієм алгоритму, веб-камера здатна відстежувати переміщення лазерної указки по поверхні і синхронізувати його з рухом курсору на екрані з затримкою всього до 17 мс. Таким чином, якщо підключити комп'ютер до проектора, то можна транслювати картинку з монітора на великий екран і управляти інтерфейсом за допомогою лазерної указки. Працездатність даного рішення і завзятість Андрія зробили його переможцем українського фіналу, і тепер в липні він поїде представляти нашу країну у фінальній частині Imagine Cup 2013 в Санкт-Петербурзі.

Друге місце у фіналі зайняла одеська команда HammerBird з академії «ШАГ», з грою H2O в жанрі аркади. На третьому місці опинилася команда prismatique також з академії «ШАГ» з мобільного розвиваючою грою грою «Я - відмінник!» Для дітей віком від 4 до 6 років.

Loading...