Комп’ютерних ігор в 2012 році було продано на 20 мільярдів доларів

Комп’ютерних ігор в 2012 році було продано на 20 мільярдів доларів

Незважаючи на зниження обсягу продажів комп’ютерів і зростання популярності мобільних і соціальних ігор, ринок комп’ютерних ігор демонструє стабільне зростання.

Джерело: Відомості

Незважаючи на зниження обсягу продажів комп’ютерів і зростання популярності мобільних і соціальних ігор, ринок комп’ютерних ігор демонструє стабільне зростання. В 2012 році було продано комп'ютерних ігор на суму близько $ 20 млрд, що на 8% перевищує показник попереднього року.

Усього у світі налічується близько 1 млрд осіб, що віддають перевагу грати в комп'ютерні ігри, і їх кількість щороку збільшується. Найбільш динамічно розвиваються і найбільш великим ринком комп'ютерних ігор є Китай. Цьому сприяють сприятлива економічна ситуація і проблеми з доступністю ігрових консолей (в Китаї заборонені ігрові приставки). У результаті, в 2012 році з усіх $ 20 млрд продажів комп'ютерних ігор на частку Китаю припадає $ 6,8 млрд, що перевищує показник попереднього року на 9%. За даними PC Gaming Alliance (PCGA), з 2008 року ринок комп'ютерних ігор збільшився на 90%, пише itc.ua

У PCGA вважають, що зростання популярності смартфонів і планшетів не завдасть шкоди ринку комп'ютерних ігор. Навпаки, у розробників з'явиться можливість створювати крос-платформні проекти (один проект не тільки для комп’ютера та ігрової приставки, але й для планшета та смартфона). Причому, їх зможуть створювати не обов’язково великі студії, але і дрібні розробники, які володіють скромними бюджетами.

Loading...