Українські студенти виграли поїздку в Силіконову долину

Українські студенти виграли поїздку в Силіконову долину
Переможці конкурсу «Золотий Байт 5»

У Києві відбувся Всеукраїнський фінал чемпіонату «Золотий Байт 5» одного з наймасштабніших IT-подій України.

Джерело: Відомості

У Києві відбувся Всеукраїнський фінал чемпіонату «Золотий Байт 5» одного з наймасштабніших IT-подій України. Більше 6 000 чоловік взяли участь у Чемпіонаті, але лише найталановитіші змогли перемогти на регіональних фіналах і представити свої роботи авторитетному журі. Фінал Чемпіонату оцінювало 45 представників провідних ІТ компаній у 11 номінаціях.

Дмитро Корчевський, генеральний директор Комп'ютерної Академії «Шаг»:

- Я радий, що в цьому році чемпіонат зібрав не тільки близько 6 тис. учасників, але і отримав підтримку індустрії. Ми стали свідками захоплюючої боротьби за призовий фонд у 500 тис. грн. та в черговий раз переконалися, що в Україні багато обдарованих хлопців, які готові створювати свої ІТ проекти, пише goldenbyte.org

Призовий фонд чемпіонату в цьому році склав більш як півмільйона гривень. Одним з головних призів став Гран-прі від Олександра Кардакова,  засновника компаній "Інком" і "Датагруп", - поїздка в Силіконову долину (США), - побувати в США - не самоціль. Ми даємо можливість відвідати Кремнієву долину - місце, в якому з'являються і успішно втілюються найсміливіші інноваційні ідеї - і отримати не просто розуміння того, які проекти сьогодні "в тренді", але й шляхи і способи їх розвитку та комерціалізації, заявив він.

Тема чемпіонату цього року: «Нові технології, нові можливості». У рамках конкурсних робіт учасники представили унікальні проекти, які допоможуть у вирішенні різних соціальних проблем: щоденник для людей, які хворіють на діабет; програма, яка допомагає передбачити можливі хвороби, аналізуючи спосіб життя людини; система, яка дозволяє управляти комп'ютерами, людям з обмеженими можливостями; інтеграційна система на основі електронного протоколу обміну медичними даними і багато інших.

Чемпіонат «Золотий Байт 5» охоплював різні сфери IT: розробка програмних проектів, додатків під мобільні пристрої, комп'ютерні ігри, створення короткометражних роликів, розробка веб-сайтів, розробка додатків під Windows.

Учасники отримали можливість реалізувати свої ідеї і почати успішну кар'єру, так як багато фіналістів отримали пропозиції пройти стажування і працювати в кращих ІТ компаніях та креативних агенціях, а найцікавіші проекти - гранти, на розробку, що стало можливим завдяки масштабній підтримці Чемпіонату з боку ІТ компаній України.

Loading...