Місячна аудиторія YouTube досягла 1 мільярда відвідувачів

Місячна аудиторія YouTube досягла 1 мільярда відвідувачів

Найбільший відеохостинг світу YouTube заявив, що його глядацька аудиторія перевищила 1 млрд осіб в місяць.

Джерело: Відомості

Найбільший відеохостинг світу YouTube заявив, що його глядацька аудиторія перевищила 1 млрд осіб в місяць. Про досягнення даного рубежу було оголошено на спеціальному заході для фахівців з реклами, куди корпорація Google запросила деяких популярних авторів відеороликів.

Як говорять представники YouTube, значну роль у зростанні відвідуваності ресурсу зіграло широке поширення мобільних пристроїв, передає hitech.newsru.com. "Якби ми були країною, ми б займали третє місце за кількістю населення в світі, після Китаю та Індії", - наголошується в офіційному блозі компанії.

Відеохостинг YouTube був запущений в 2005 році, а вже в 2006 компанію купила Google за 1,65 мільярда доларів. Спочатку ресурс був призначений для розміщення відео користувача, проте в даний час сервіс надає доступ до професійного контенту, в тому числі до фільмів, телешоу і прямих трансляцій. Зараз там можна знайти і професійні роботи, і матеріали, зняті любителями.

У 2011 році сервіс зайнявся поліпшенням якості: були створені тематичні канали, запроваджено програму заохочення авторів відео та виділені гроші на зйомку авторського відео. Крім того, Google значно удосконалив саму технологічну платформу YouTube.

Аналітики говорять, що поки проект YouTube так і не став для Google економічно прибутковим. Сам Google дані про баланс YouTube не розкриває.

Loading...