З дна Атлантичного океану підняли двигуни ракети, яка відправила на Місяць Ніла Армстронга

З дна Атлантичного океану підняли два двигуни від ракети-носія Сатурн-5, яка у 1969 році відправила до Місяця пілотований астронавтом Нілом Армстронгом корабель «Аполлон-11».

Джерело: Відомості

З дна Атлантичного океану підняли два двигуни від ракети-носія Сатурн-5, яка у 1969 році відправила до Місяця пілотований астронавтом Нілом Армстронгом корабель «Аполлон-11», передає ТСН. 

Підняття з океанського дна двигунів Сатурна організував засновник і виконавчий директор найбільшого світового онлайн-ритейлера Amazon Джефф Безос. Рік тому співробітники аерокосмічної компанії Безоса Blue Origin за допомогою гідролокаторів виявили фрагменти Сатурна-5 в Атлантичному океані на глибині близько 4,3 км.

Вся операція з підйому двигунів на поверхню зайняла майже три тижні і завершилася напередодні, 20 березня.

Формально двигуни є власністю NASA, тому Безос буде змушений передати їх агентству. Зараз судно експедиції везе їх на космодром на мисі Канаверал у штаті Флорида.

Як розповіли учасники експедиції, двигуни зазнали сильної корозії — зокрема, стало неможливо розрізнити їх серійні номери.

Спільно з фахівцями NASA Blue Origin займеться відновленням артефактів, після чого вони будуть виставлені в одному з аерокосмічних музеїв США. 

Loading...