Апарат Curiosity виявив сліди води на Марсі

Апарат Curiosity виявив сліди води на Марсі

Марсохід Curiosity космічного агентства Nasa дав перші офіційні докази можливості існування у минулому життя на Марсі.

Джерело: Відомості

Марсохід Curiosity космічного агентства Nasa дав перші офіційні докази можливості існування у минулому життя на Марсі. Аналіз взятого в лютому зразка твердої породи у висохлому струмку показав, що на стародавньому Марсі як мінімум на певних дільницях були присутні необхідні для розвитку мікрофлори хімічні елементи.

- Головне завдання цієї місії полягало в підтвердженні того, що на Марсі могло бути життя. Відповідь на це питання - позитивне, - заявив Майкл Мейер, провідний науковець NASA з програми вивчення Червоної планети, пише mirfactov.com

Аналіз отриманих даних показав, що в даний момент марсохід перебуває на території, яка в давнину була частиною величезної річкової системи, і наявність певних мінералів говорить про те, що умови в цьому районі цілком могли бути задовільними для життя мікробів.

Відправлений в 2003 році ровер Opportunity показав, що, незважаючи на те що колись на планеті була вода, надлишок їдких хімічних елементів виключав можливість розвитку мікрофлори, а ці дані стали першим доказом придатності Марса в минулому для життя.

Loading...