Влада Франції вимагає доступу до приватних переговорів користувачів Skype

Влада Франції вимагає доступу до приватних переговорів користувачів Skype

Французька недержавна організація ARCEP, що займається регулюванням в області телекомунікації, зажадала від Skype отримати ліцензію телекомунікаційного оператора.

Джерело: Відомості

Французька недержавна організація ARCEP, що займається регулюванням в області телекомунікації, зажадала від Skype отримати ліцензію телекомунікаційного оператора. В відомстві вважають, що робота сервісу без ліцензії на надання послуг зв'язку суперечить законодавству і служба вже звернулася з цього приводу до прокуратури Парижа. "Недотримання даної вимоги може бути кримінальним злочином", - попереджає ARCEP.

У корпорації Microsoft, якій сервіс належить з літа 2011 року, зі свого боку вважають, що "відповідно до французького законодавства Skype не є провайдером електронних телекомунікаційних послуг". Корпорація, правда, обіцяє продовжити "конструктивний діалог з ARCEP відносно роботи свого сервісу". Крім того, представники Skype говорять, що чисто технічно неможливо зберігати такі об'єми записів інтернет-дзвінків, які в будь-який момент можуть знадобитися правоохоронним органам, пише hitech.newsru.com

Оператор зв'язку у Франції, зокрема, повинен виконувати певні вимоги, серед яких ARCEP згадує "маршрутизацію екстрених викликів" і надання технічної можливості для "здійснення перехоплення дзвінків". Небажання сервісу задовольнити бажання французьких властей, на думку експертів, частково пояснює відмову Skype від власного позиціонування в якості оператора зв'язку. У разі отримання ліцензії компанію зобов'яжуть надати правоохоронним органам доступ до особистого листування користувачів і можливості для прослуховування їх аудіо-та відеодзвінків.

Подібні претензії до найбільшого світовому сервісу інтернет-телефонії і відеоконференцій пред'являють регулюючі органи не тільки у Франції. У Росії, наприклад, співпраця зі спецслужбами в рамках СОРМ (система оперативно-розшукових заходів) - одна з умов видачі ліцензії на надання послуг зв'язку, тому Федеральна служба безпеки вимагає від Skype надання особистих відомостей про користувачів.

Loading...