Вчені знайшли сліди позаземного життя на метеориті зі Шрі-Ланки

Вчені з британського університету Кардіффа піддали біологічному аналізу фрагменти метеорита, що впав на Шрі-Ланці 29 грудня 2012.

Джерело: Відомості

Вчені з британського університету Кардіффа піддали біологічному аналізу фрагменти метеорита, що впав на Шрі-Ланці 29 грудня 2012. За словами дослідників, на поверхні космічного тіла вдалося виявити сліди біологічних структур інопланетного походження, повідомляє ТСН із посиланням на Technology Review.

Співробітники університету вивчили 628 фрагментів метеорита, знайдених в районі міста Полоннарува, де в кінці минулого року звалився «інопланетний гість». На каменях чітко видні сліди від плавлення, що залишилися після проходження уламків через земну атмосферу.

Результати аналізів показали високий вміст в кусках метеорита органічних речовин і вуглецю. Крім того, всередині кам'яних фрагментів дослідники виявили структури округлої форми, схожі на скам'янілості водоростей. Їх діаметр не перевищував 0,1 міліметра. На поверхнях «водоростей» вдалося розглянути ниткоподібні утворення, які цілком можуть бути джгутиками позаземних рослин.

Вчені впевнені, що виявлені ними органічні сполуки мають інопланетне походження, так як вони розташовані всередині каменів. Крім того, вміст азоту в останках аномально низький.

Раніше вчені неодноразово знаходили на різних метеоритах «докази» наявності позаземного життя, проте ні одне таке дослідження поки не було визнане науковою громадськістю. 

Loading...