Україна є одним з лідерів серед країн-джерел кібератак

Німецький оператор зв’язку Deutsche Telekom створив оновлювану в режимі реального часу карту кібератак.

Джерело: Відомості

Німецький оператор зв'язку Deutsche Telekom створив оновлювану в режимі реального часу карту кібератак. На сторінці відображаються здійснювані в даний час атаки і країни, з яких вони виходять, а також статистика найбільш частих видів таких атак. Карта знаходиться у вільному доступі, компанія обмінюється даними з регуляторними органами та виробниками ПЗ безпеки.

Лідером за кількістю вихідних кібератак є Росія. За минулий місяць з її території було здійснено 2,4 млн атак. На другому місці за кількістю кібератак виявилася Тайвань (907,1 тис), на третьому - Німеччина (780,4 тис). Україна посіла четверту сходинку рейтингу з показником 566,5 тис вихідних кібератак. Далі йдуть Угорщина (368,0 тис атак), США (355,3 тис атак) і Румунія (350,9 тис атак).

Система глобального моніторингу була розроблена у співпраці з асоціацією BITKOM і Федеральним департаментом інформаційної безпеки (BSI), і використовує більше 90 датчиків для реєстрації вторгнень. У Deutsche Telekom підкреслюють, що число інтернет-загроз постійно зростає - щодня виявляють близько 200 тис нових зразків шкідливого ПЗ. Тільки в пастках Deutsche Telekom збираються записи про 450 тис атак в день.

Loading...