Під час польоту на Марс астронавтів від радіації захищатимуть фекаліями

Під час польоту на Марс астронавтів від радіації захищатимуть фекаліями

Один із членів компанії Inspiration Mars запропонував захищати учасників першого польоту на Марс від радіації фекаліями.

Джерело: Відомості

Один із членів компанії Inspiration Mars запропонував захищати учасників першого польоту на Марс від радіації фекаліями. За словами Тебера МакКаллума, стіни космічного корабля будуть укомплектовані їжею, водою та людськими фекаліями.

«Це звучить досить дивно, але в таких умовах відходи просто нікуди дівати. До того ж, вони є прекрасним захистом від радіації», — коментує свою ідею МакКаллум, передає «Корреспондент».

Вчені зазначають, що чим далі людина віддаляється від планети, тим більше вона схильна до впливу небезпечної радіації.

Відповідно до задумки МакКалума, тверді та рідкі відходи потрібно буде поміщати у спеціальні пакети, які можна буде використовувати як щит, підвішений на стінку корабля. Так само можна буде використовувати їжу.

Крім того, згідно з проектом Water Walls, який одночасно вирішує питання життєзабезпечення та переробки природних відходів, до стін корабля будуть підвішені поліетиленові пакети з водою, їжею та відходами. Такий щит товщиною 40 сантиметрів послужить відмінним захистом для космонавтів.

Додамо, що розробники місії досить екстравагантним чином вирішили і проблему нестачі питної води. Концепція Water Walls передбачає, що для переробки відходів буде використовуватися явище осмосу. За допомогою спеціальних мембран сечу космічних мандрівників будуть очищати та перетворювати на воду, придатну для пиття.

Як повідомлялося раніше, проект першого космічного туриста та мільярдера Денніса Тіто, пов'язаний з освоєнням Марса, передбачає відправку екіпажу з двох осіб на модифікованому кораблі Dragon у безпосадковий політ до Червоної планети. 

Loading...