Сервіс ICQ стрімко втрачає свою аудиторію

Сервіс ICQ стрімко втрачає свою аудиторію

Згідно з опублікованими звітами Mail.Ru Group, аудиторія ICQ стрімко скорочується, незважаючи на всі спроби компанії привернути інтерес користувачів до даної платформи.

Джерело: Відомості

Згідно з опублікованими звітами Mail.Ru Group, аудиторія ICQ стрімко скорочується, незважаючи на всі спроби компанії привернути інтерес користувачів до даної платформи. Нагадаємо, що минулого року «Агент» Mail.Ru і ICQ були об'єднані і тепер їх можна використовувати в одному додатку, а підтримкою і впровадженням нового функціонала в програму займаються тепер вітчизняні фахівці, пише supreme2.ru

Відзначимо, що в 2012 році ICQ втратив 41% користувальницької аудиторії по всьому світу, і тепер число користувачів сервісу складає всього 15,9 млн чоловік. Кількість російських користувачів становить 9,8%, що на 37,1% відсотка менше, ніж у грудні 2011 року. Всього ж з 2009 року, коли аудиторія налічувала майже 48 млн користувачів, їх число скоротилася в 3 рази. По всій видимості, відтік користувачів не вдасться зупинити, оскільки темпи його ростуть з року в рік, регулярно відкушуючи значний шматок комунікаційного пирога Mail.Ru. Стара добра «аська» не витримує конкуренції з сучасними соціальними сервісами, які за всіма статтями обходять її, залишаючи їй лише шанс залишитися в пам'яті користувачів, але ніяк не розраховувати на прийнятну частку на ринку.

Loading...