Apple погодилася повернути батькам гроші, які їхні діти витратили на ігри

Apple погодилася повернути батькам гроші, які їхні діти витратили на ігри

У США в ході розгляду колективного позову проти Apple компанія погодилася добровільно повернути гроші позивачам, чиї діти без дозволу витратили чималі суми грошей у мобільних додатках.

Джерело: Відомості

У США в ході розгляду колективного позову проти Apple компанія погодилася добровільно повернути гроші позивачам, чиї діти без дозволу витратили чималі суми грошей у мобільних додатках, передає hitech.newsru.com

У якості компенсації Apple запропонувала постраждалим кредит в інтернет-магазині iTunes Store у розмірі 5 доларів. Якщо ж сума втрат перевищує 30 доларів, компанія поверне гроші на карту користувача в повному обсязі.

За даними агентства Reuters, позов поданий від імені 23 мільйонів батьків, а Apple може витратити на компенсації загалом близько 100 мільйонів доларів.

Ймовірно, Apple почне виплати в кінці поточного або на початку наступного року. За цей час суддя повинен затвердити запропоновані Apple умови, після чого компанія почне приймати заявки від користувачів, що бажають отримати компенсацію.

Позов був поданий навесні 2011 року. У ньому Apple звинуватили в тому, що багато умовно безкоштовних ігор в інтернет-магазині App Store дозволяли витрачати гроші на покупку різних віртуальних товарів, не запитуючи при цьому пароль. Постраждалі заявили, що давали своїм дітям планшет або смартфон із такими додатками, після чого дитина могла витратити значну суму з рахунку, не усвідомлюючи, що при цьому витрачаються реальні гроші.

У 2011 році Apple внесла зміни в операційну систему iOS, ускладнивши несанкціоновані покупки всередині додатків. Після цього при кожній спробі система почала запитувати пароль користувача. Однак цей аргумент не допоміг Apple в суді.

Loading...