Євросоюз виділив 50 мільйонів євро на мережі 5G

Євросоюз виділив 50 мільйонів євро на мережі 5G

Євросоюз виділив 50 мільйонів євро на розробку стандарту мереж 5-го покоління. Про це повідомляє GigaOM із посиланням на уповноваженого з цифровим програм ЄС Неелі Крус.

Джерело: Відомості

Євросоюз виділив 50 мільйонів євро на розробку стандарту мереж п'ятого покоління. Про це повідомляє GigaOM із посиланням на уповноваженого з цифровим програм ЄС Неелі Крус. 

Крус розкритикувала втілення мереж четвертого покоління в Європі, які через розрізненості стандартів найчастіше несумісні, причому мережі 4G відсутні в 17 з 27 країн Євросоюзу. Метою нового фінансування заявлена ​​підтримка і стимулювання розробників стандартів, а результатом має стати розгортання єдиних мереж 5G в Європі до 2020 року.

З цих грошей 16 мільйонів євро були виділені у минулому році союзу розробників METIS, що створений такими компаніями як Ericsson, Alcatel, BMW, Huawei, Nokia, а також операторами стільникового зв'язку і кількома дослідницькими центрами та університетами Європи. Гроші, виділені з європейського бюджету, склали майже половину бюджету об'єднання.

Стандарт мобільних мереж п'ятого покоління все ще не уніфіковано, він знаходиться в розробці. Зайняті специфікацією дослідницькі групи поки виділяють в якості основного пріоритету не стільки граничну пропускну здатність мереж, скільки радіус їх покриття і можливість постійної стабільної роботи пристроїв. Наприклад, однією з цілей ставиться можливість «вертикальної передачі», тобто здатності пристроїв працювати одночасно у багатьох мережах (включаючи 2.5G, 3G, 4G, Wi-Fi і інші), миттєво перемикаючись між ними непомітно для користувача. 

У той же час більшість розробників сходиться в необхідності уніфікації стандартів для різних країн. Для мереж п'ятого покоління було запропоновано використання частот у діапазоні 700 мегагерц (подібні використовуються для трансляції звичайного телебачення і повинні бути повністю звільнені до 2015 року). Ці частоти характеризуються величезною радіусом і ступенем проникнення через перешкоди. Вони вже використовуються для деяких мереж четвертого покоління, наприклад, LTE. 

Loading...