Перший космічний турист відправить експедицію на Марс

Перший космічний турист відправить експедицію на Марс

Схоже, час, який мультимільйонер Денніс Тіто провів на МКС в якості першого космічного туриста, не пройшло для нього дарма.

Джерело: Відомості

Схоже, час, який мультимільйонер Денніс Тіто провів на МКС в якості першого космічного туриста, не пройшло для нього дарма. 27 лютого очолювана ним некомерційна організація під назвою «Inspiration Mars Foundation» (Фонд натхнення Марсом) проведе прес-конференцію, присвячену планованому польоту людей на Червону планету, передає «Сегодня».

«Ця місія згенерує нові знання і надасть імпульс наступній епосі освоєння космосу, наше завдання — за допомогою науки надихнути молоде покоління на великі звершення», — говориться в прес-релізі.

У проекті також бере участь корпорація «Парагон» (Paragon Space Development Corporation), яка займається розробкою систем життєзабезпечення для космічних місій.

Очікується, що в ході першої експедиції, яка стартує до Марса в 2018 році і триватиме 501 день, два астронавти здійснять політ до Червоної планети і назад. При цьому вони не будуть висаджуватися на поверхню, головним завданням стане перевірка обладнання та відпрацювання тривалого перебування людей у важких умовах. Подібні експерименти вже проводилися на Землі.

Наприклад, в ході російського проекту «Марс 500» шість добровольців провели в ізольованому комплексі 520 діб. Але в ході реального польоту в невеликому космічному кораблі психологічні і фізичні навантаження можуть бути значно вищими.

Для польоту, швидше за все, будуть задіяна модифікована версія корабля Dragon від приватної аерокосмічної компанії SpaceX.

Повідомляється, що особливу увагу при підготовці до польоту буде приділено здоров'ю екіпажу. Для цього був запрошений фахівець з медицини з Національного космічного інституту біомедичних досліджень Джонатан Кларк.

Нагадаємо, що Тіто — не єдиний приватний інвестор, який зацікавлений в освоєнні сусідньої планети. Раніше про свої плани по створенню колонії на Марсі заявила компанія «Марс один».

Поки невідомо, чи збирається сам колишній космічний турист взяти участь у польоті. У 2001 році він заплатив $20 мільйонів за восьмиденний тур на МКС. 

Loading...