Відомі інтернет-підприємці створили премію в галузі біомедицини

Інтернет-підприємці Юрій Мільнер, Марк Цукерберг, Сергій Брін і його дружина Енн Вожіцкі оголосили про створення найбільшої в світі премії в області біомедицини «Breakthrough Prize».

Джерело: Відомості

Інтернет-підприємці Юрій Мільнер, Марк Цукерберг, Сергій Брін і його дружина Енн Вожіцкі оголосили про створення найбільшої в світі премії в області біомедицини «Breakthrough Prize». Імена перших 11 лауреатів, кожен із яких отримає приз у три мільйони доларів, наводить у своєму повідомленні видання The Guardian.

За інформацією Guardian, ініціатором створення нової премії, витрати на яку інтернет-бізнесмени поділять між собою, став Мільнер. Загальний призовий фонд цього року склав 33 мільйони доларів.

Одним із лауреатів премії став Сін'я Яманака, роботу якого зі створення індукованих стовбурових клітин раніше, в 2012 році, відзначив Нобелівський комітет. Іншим лауреатом став Ханс Клеверс (Hans Clevers), що працює в Утрехті і відкрив механізм роботи сигнального шляху Wnt.

Всі інші призери в даний час працюють у США: це нейробіолог Корнелія Бергман (Cornelia Bargmann), генетик Девід Больтштейн (David Botstein), онколог Льюїс Кентлі (Lewis C Cantley), фахівець із тіломерів Тітія де Ланже (Titia de Lange), онколог Наполеон Феррара (Napoleone Ferrara), один з керівників проекту «Геном людини» Ерік Лендер (Eric S Lander), онколог Чарльз Сойерс (Charles L Sawyers), його колеги Берт Фогельштейн (Bert Vogelstein) і Роберт Вайнберг (Robert A Weinberg).

Loading...