Американські вчені придумали таблетку для моментального протверезіння

Американські вчені придумали таблетку для моментального протверезіння

Американські науковці провели успішне випробування на мишах препарату для моментального протверезіння.

Джерело: Відомості

Американські науковці провели успішне випробування на мишах препарату для моментального протверезіння. Експерименти показали, що нанокапсули, що складаються із поміщених у полімер ферментів, які розщеплюють алкоголь, швидко знижують рівень градусів у крові.

У рамках дослідження науковці з Каліфорнійського університету в Лос-Анджелесі та університету Південної Каліфорнії помістили два ферменти в крихітну оболонку, зроблену з нетоксичного полімеру. Завдяки капсулі структура білків залишається стабільною і вони не руйнуються, потрапляючи в організм. Під дією основного ферменту - оксидазу - виробляється перекис водню. Для нейтралізації цього шкідливого побічного продукту і потрібен другий фермент.

Дослідження показало, що після введення нанокапсул в організм гризунів рівень алкоголю в крові знизився швидко і помітно. За словами науковців, їхня робота дозволить створити ліки нового типу - профілактичний засіб від отруєння спиртним або протиотруту в разі надмірного споживання алкоголю, який можна приймати перорально.

Оскільки розщеплення алкоголю здебільшого відбувається в печінці, дослідники порівняли свій препарат із "мільйонами клітин печінки, які допоможуть розщепити алкоголь у шлунку і кишечнику".

Loading...