Британець створив велосипед, що дихає

Британець створив велосипед, що дихає

Сучасні мегаполіси, немов пилосос всмоктали в себе мільйони людей і машин, сьогодні просто задихаються від величезної кількості продуктів їх життєдіяльності.

Джерело: Відомості

Сучасні мегаполіси, немов пилосос всмоктали в себе мільйони людей і машин, сьогодні просто задихаються від величезної кількості продуктів їх життєдіяльності. Смог годинами стоїть над такими містами, як Пекін, не тільки погіршуючи видимість, але і роблячи неможливим здорове дихання людини, яка змушена вдихати і залишати всередині себе все найшкідливіше, що знаходиться в повітрі.

В якості допомоги людям, які змушені жити в таких умовах, був створений велосипед Breathing Bike з вбудованим повітряним фільтром. Відзначимо, що конструкція була зібрана не професійно, а деталями для неї послужили самі звичайні «непотрібні» речі, які можна відшукати майже в будь-якому господарстві. Наприклад, для створення фільтра використовували старе відро, старий вітрогенератор послужив льотний шолом і т.п. Фільтр працює від електрогенератора, який виробляє енергію під час їзди, за що відповідає спеціальний привід, що знаходиться в постійному контакті із заднім колесом велосипеда. Відфільтроване повітря надходить до людини по трубці льотного шолома, а вдихає його людина через маску, закріплену на обличчі, пише supreme2.ru

Автор проекту, британський художник Метт Хоуп, з жалем відзначає, що його винахід не зможе вирішити проблему забруднення міст, але сподівається, що воно приверне увагу тих людей, які дійсно можуть вплинути на сформовану ситуацію і забезпечити процес очищення повітря в глобальному масштабі.

Loading...