Сьогодні до Землі впритул наблизиться гігантський астероїд

Сьогодні до Землі впритул наблизиться гігантський астероїд

Вчені почали з’ясовувати, що являє собою метеорит, що впав у Челябінську і навіть припускають, що він може якимось чином бути пов’язаний із гігантським астероїдом, який сьогодні впритул наблизиться до Землі.

Джерело: Відомості

Вчені почали з’ясовувати, що являє собою метеорит, що впав у Челябінську і навіть припускають, що він може якимось чином бути пов’язаний із гігантським астероїдом, який сьогодні впритул наблизиться до Землі, передає ТСН. 

Заступник директора по науці Головної астрономічної (Пулковської) обсерваторії Олександр Дев’яткін припускає, що це уламок або уламки давно зруйнованої комети.

«Але вже сьогодні нас чекає інша новина: до Землі на величезній швидкості наближається астероїд-гігант 2012DA14. Він являє собою космічне тіло діаметром приблизно 45 метрів», — повідомляє астроном.

За його словами, теоретично, такий астероїд при падінні може знищити ціле місто. Але, за прогнозами вчених, цього не відбудеться, оскільки астероїд пролетить на відстані 28 тисяч кілометрів від Землі.

Поки що астероїд видно лише в Південній півкулі, але ввечері його вже можна буде спостерігати і в Північній. Політ 2012DA14 почнеться о 21:25 за київським часом.

Вчені також припускають, що болід під дією гравітації Землі відірвався від цього самого астероїда і «прибув» раніше. Таку думку висловила секретар обсерваторії Тетяна Борисевич.

«Тим не менше невідомий прибулець діаметром 45 м і вагою 130 тис. тонн не несе нашій планеті жодної небезпеки», — підкреслила вона.

Водночас, у Європейському космічному агентстві заявили, що ніякого зв’язку між уральським метеоритом і астероїдом не бачать.

Проте, європейці уважно стежили за планетою вранці 15 лютого і зуміли засікти слід метеорита при входженні в атмосферу. Сфотографувати слід від метеорита вдалося європейському супутнику Meteosat за допомогою приладу SEVIRI. 

Loading...