Челябінський метеорит сфотографували з космосу

Челябінський метеорит сфотографували з космосу

Європейський геостаціонарний метеосупутник Meteosat-10 отримав фотографію сліду метеорита, що впав 15 лютого в районі Челябінська.

Джерело: Відомості

Європейський геостаціонарний метеосупутник Meteosat-10 отримав фотографію сліду метеорита, що впав 15 лютого в районі Челябінська. Зображення опубліковано на сторінці Європейської організації супутникової метеорології на фотохостингу Flickr.

На знімку можна розглянути хмари пари, що виникли в атмосфері в результаті падіння метеорита. Фотографія зроблена збоку за допомогою інструменту SEVIRI, призначеного для спостереження за станом атмосфери. SEVIRI забезпечений 12 каналами, чутливими до хвиль світла різної довжини, однак опубліковане зображення зроблено в оптичному діапазоні (канал HVR).

Супутник Meteosat 10 входить у європейську систему метеосупутників EUMETSAT. У її складі є як геостаціонарні, так і рухливі полярні супутники.

Метеоритний дощ, що пройшов вранці 15 лютого, спостерігали жителі не тільки Челябінській, а й Тюменської, Свердловської і Курганської областей, а також жителі Казахстану. У самому Челябінську падіння метеорита супроводжувалося яскравим спалахом і викликало руйнування. Кількість постраждалих перевищила 500 осіб, 112 із них були госпіталізовані. За повідомленнями МНС, воронку від падіння метеорита вдалося виявити в районі озера Чебакуль.

Loading...