Вчені кажуть, що передбачити появу метеорита, який впав у Челябінську, було неможливо

Вчені кажуть, що передбачити появу метеорита, який впав у Челябінську, було неможливо

Аномальним явищем в небі над Челябінською областю виявився болід вагою приблизно 1 кілограм. Появу одинака такого розміру в атмосфері Землі передбачити було неможливо.

Джерело: Відомості

Аномальним явищем в небі над Челябінською областю виявився болід вагою приблизно 1 кілограм. Як повідомили в прес-службі Коуровської обсерваторії, появу одинака такого розміру в атмосфері Землі передбачити було неможливо, передає «Корреспондент».

Болід — метеорит з яскравим, добре видимим хвостом з пилу та іонізованих газів. Його політ може супроводжуватися гучним звуком і навіть порушенням зв’язку.

Як повідомлялося, метеорит впав у Саткінському районі Челябінської області, приблизно за 80 кілометрів від райцентру.

«У багатьох будинках Сатки, а також у будівлях Челябінська, що фронтом стоять до місця падіння, вибито шибки», — зазначили в МВС Росії.

«Щодня у верхніх шарах атмосфери згоряють мільйони частинок вагою 0,01 грама. Однак серед них є одинаки-метеорити, які часом підносять такі сюрпризи. Людям не варто панікувати. Гірше вже не буде. Не варто чекати найближчим часом інших небесних тіл із космосу», — запевнили в МВС.

В обсерваторії нагадали, що цієї ночі на відстані, близькій від Землі, пройде астероїд.

«Це небесне тіло пройде достатньо «м’яко». Його появу можна буде сьогодні спостерігати вночі в звичайний бінокль. Астероїд буде рухатися від сузір’я Великої ведмедиці до Полярної зірки», — розповіли у відомстві.

Як повідомлялося, російські вчені вважають, що зв’язок між падінням метеорита в Челябінській області Росії і з астероїдом 2012 DA14, який сьогодні зблизиться із Землею, малоймовірний.

Loading...