Nokia отримала $1,35 млрд. на створення найміцнішого матеріалу в індустрії

Nokia отримала $1,35 млрд. на створення найміцнішого матеріалу в індустрії

Nokia займається не тільки розробкою і виробництвом мобільних телефонів. Так, у компанії є підрозділ по телекомунікаційному обладнанню, крім того, всередині неї існують лабораторії по дослідженню властивостей і створення нових матеріалів, які можна використовувати в споживчій електроніці і не тільки.

Джерело: Відомості

Nokia займається не тільки розробкою і виробництвом мобільних телефонів. Так, у компанії є підрозділ по телекомунікаційному обладнанню, крім того, всередині неї існують лабораторії по дослідженню властивостей і створення нових матеріалів, які можна використовувати в споживчій електроніці і не тільки. Крім того, фінський виробник є лідером в консорціумі Graphene Flagship Consortium, який займається дослідженнями графена і включає 73 компанії, інститутів та університетів. Це один з найбільш перспективних сучасних матеріалів, здатний підвищити ефективність систем охолодження, застосовуватися в батареях і навіть замінити кремній, що є лише частиною його властивостей. Щоб поліпшити дослідження в цій області, компанії був виділений грант в $ 1,35 млрд. Фінансує проект Європейський Союз, інформує itc.ua

Серед інших особливостей графена варто виділити його неймовірну твердість. Це двомірна структура товщиною всього в один атом, яка за твердістю в 300 разів перевершує сталь. Крім того, графен є дуже гнучким і легким провідником. Для нього можна знайти масу застосувань як в споживчій сфері, так і в індустрії. Залишилося лише розробити методи комерційного виробництва графенових структур з необхідними властивостями, чим і займається Graphene Flagship Consortium вже протягом півтора років. На даний момент Nokia не береться давати прогнозів, але раз є гроші на дослідження і розробку, то рано чи пізно повинен бути і результат.

Loading...