Google шукає юних науковців, здатних змінити світ

Google шукає юних науковців, здатних змінити світ

Корпорація Google оголосила про прийом заявок на участь в науковому конкурсі Google Science Fair 2013 року.

Джерело: Відомості

Корпорація Google оголосила про прийом заявок на участь в науковому конкурсі Google Science Fair 2013 року, передає ІТАР-ТАРС. Запрошуються всі бажаючі віком від 13 до 18 років. Для цього претенденти повинні зареєструватися на відповідному сайті компанії не пізніше 30 квітня і представити власні наукові, медичні та економічні проекти або просто цікаві ідеї, що здатні змінити світ.

За умовами конкурсу в ході дослідження учасники повинні виконати складний експеримент, провести записи і оформити висновок. Індивідуальні або групові проекти приймаються англійською, російською, іспанською, італійською, корейською, китайською, івритом та японською мовами.

У червні 2013 року будуть визначені 90 фіналістів: по 30 чоловік з Америки і Азіатсько-Тихоокеанського регіону, Європи та Близького Сходу, а також Африки. Далі з числа фіналістів визначать 15 найкращих, які представлять свої розробки в штаб-квартирі компанії в Кремнієвій долині. Переможців визначить журі, що складаються з видатних учених та нобелівських лауреатів.

В якості призу переможець отримає 50 тис доларів, поїздку на Галапагоські острови та можливість співпрацювати з Google. Володар другого місця отримає 25 тис доларів та інші призи, а "бронзовому" призеру дістанеться стипендія в 10 тис доларів. Журі також визначить проект, здатний внести особливий внесок у розвиток наук, його автор також отримає стипендію у розмірі 50 тис доларів.

Крім цього, журнал Scientific American заснував спеціальний приз "Наука в дії", володарем якого стане творець проекту, здатного внести значний вплив на життя окремої людини або групи людей, інформує newsru

Конкурс проводиться втретє, у 2011 і 2012 році в ньому взяли участь тисячі людей більш ніж з 100 держав світу. На суд журі були представлені проривні проекти з очищення води, діагностичні апарати з визначення наявності онкологічних захворювань на ранніх стадіях, досягнення у галузі комп'ютерного програмування.

Loading...