Американська газета перевіряє виступи політиків на чесність спеціальною програмою

Американська газета The Washington Post запустила прототип додатка Truth Teller, який призначений для перевірки достовірності фактів у публічних виступах і коментарях політиків.

Джерело: Відомості

Американська газета The Washington Post запустила прототип додатка Truth Teller, який призначений для перевірки достовірності фактів у публічних виступах і коментарях політиків. Повноцінну версію програми планується створити за три місяці, повідомляє сайт фонду Knight Foundation, що фінансує проект.

Додаток Truth Teller ("Той, хто каже правду") заснований на декількох технологіях, в тому числі для розпізнавання мови і перекладу її в текст. За задумом розробників, програма зможе переводити аудіоряд виступу в текст у реальному часі, зіставляти цей текст з базою фактів і таким чином виявляти спроби дезінформації публіки у виступах політиків.

Прототип додатка вже доступний у спеціальному розділі на сайті газети. Користувачі можуть побачити відеозаписи виступу американських політиків, транскрипт їх мови, а також переглянути вкладку з результатами перевірки виступу на достовірність. 

Розробка програми розпочалася в минулому році, коли Washington Post отримала грант на 50 тисяч доларів від фонду Knight Foundation. Завдання аналізу мови і, зокрема, публічних виступів у реальному часі є непростим навіть для сучасних технологій. Так, автоматизована система, подібна Truth Teller, може відчувати труднощі при перевірці іносказань і суб'єктивних висловлювань.

Loading...