Daimler, Ford і Nissan об’єдналися для створення економного електромобіля

Три світові автогіганти вирішили об’єднати свої потенціали для спільного створення автомобілів, що працюють від паливних елементів, які вийдуть на ринок у 2017 році.

Джерело: Відомості

Три світові автогіганти вирішили об’єднати свої потенціали для спільного створення автомобілів, що працюють від паливних елементів, які вийдуть на ринок у 2017 році. Таке рішення може стати першим серйозним кроком у переході на технології спалювання пального з нульовими викидами. Daimler, Ford і Nissan заявили, що їхній новий союз має стати чітким сигналом розробникам, чиновникам і всій автоіндустрії про схвалення подальшого розвитку цієї технології в усьому світі.

«Ми вважаємо, що ніколи не були такі близькі до досягнення прориву в галузі виробництва автомобілів на паливних елементах, як сьогодні, завдяки цьому партнерству», - зазначив глава відділу досліджень і розробок Daimler Томас Вебер.

Машини на паливних елементах переміщаються виключно завдяки електриці, так само, як авто, які працюють від акумуляторної батареї, на зразок Nissan Leaf. При цьому такі машини проходять більш тривалі відстані, а заправляються всього за кілька хвилин, аналогічно машинам із двигунами внутрішнього згоряння. В основі інновації лежить процес перетворення стисненого водневмісного газу в електрику за допомогою кисню. Як викиди при використанні такої технології залишається лише водяна пара.

Loading...