Іран відправив у космос мавпу

Іран відправив у космос мавпу

У понеділок, 28 січня, Іран запустив у космос космічний апарат з мавпою на борту. Як повідомляють місцеві ЗМІ, запуск пройшов успішно.

Джерело: Відомості

У понеділок, 28 січня, Іран запустив у космос космічний апарат з мавпою на борту. Як повідомляють місцеві ЗМІ, запуск пройшов успішно. Зробивши політ на висоту до 120 кілометрів, біокапсула повернулася на Землю без ушкоджень, мавпа почувається нормально, відмічає «Дзеркало тижня».

Звідки був проведений запуск, і де приземлився апарат — невідомо. Повідомляється, що для запуску використовувалася ракета «Кавошгар-5».

Раніше глава Іранського космічного агентства Хамід Фазелі заявляв, що Іран запустить мавпу у космос на початку лютого. За його словами, дана подія знаменує перший крок на шляху підготовки Ірану до відправки у космос людини, що, у свою чергу, має відбутися через п’ять-вісім років.

У 2010 році в Ірані було проведено запуск супутника, який містив капсулу з черепахою, щуром і хробаками. У 2011 році був зроблений невдалий запуск супутника з мавпою на борту, ракета не вийшла на орбіту.

Західні країни висловлюють стурбованість запусками іранських космічних ракет, вважаючи, що Тегеран одночасно проводить випробування балістичних ракет-носіїв дальнього радіусу дії, здатних доставляти боєголовку до цілі в Європі.

Loading...